FB / Satko Mujagić: 'Zašto Čavka ne pozove Dodika na informativni razgovor?'

28. 04. 2022. u 19:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Satko Mujagić, bivši prijedorski logoraš koji je preživio Omarsku i Manjaču, oglasio se na svom Facebook profilu, a u najnovijoj objavi prozvao je Milorada Dodika i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. 

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

"Dodikove igre sa zakonom i igre tužiteljstva s građanima - V dio

Pošto moja prijava leži bespomično od 10. augusta, a državni tužilac Čavka maksuz uzeo još jednu moju izjavu 20. decembra 2021., upravo sam pitao glavnog tužioca Borisa Grubešića ‘đe ba zapelo’ (razgovor je koštao 2,3 eura koje ja naravno plaćam) i najavio tužbu protiv državnog Tužilaštva ako Dodika ne pozovu na razgovor i traže pojašnjenje zašto je 3. augusta na javnoj televiziji RTRS rekao da su “Bošnjaci podanički narod bez karaktera i kapaciteta?"

Čisto da se zna. Sad tužim njih, Jer ne rade svoj posao.

Kaže Boris:’samo pošaljite mail’, rekoh neću da šaljem mail, slao sam više mailova i dao izjavu Olegu Čavki Prije 4 mjeseca.

Neka ga pozove, nek’ pojasni zašto vrijedja cijelu etničku grupu koja zaradjuje i njegovu platu, neka kaže da je pretjerao i da povlači tu izjavu, eto ne treba ni izvinjenje…

Ja bih u tom slučaju povukao prijavu i chicha micha gotova priča.

Dobro, zvaću ja Čavku” - veli Boris.

E, superiška…", napisao je Mujagić, uz nekoliko emotikona i fotografija.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)