Sastao se UO KCUS: 'Nediljko Rimac izašao iz okvira svojih nadležnosti'

6
Radiosarajevo.ba
Sastao se UO KCUS: 'Nediljko Rimac izašao iz okvira svojih nadležnosti'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Na 6. redovodnoj sjednici, održanoj 27. februara, Privremeni upravni odbor KCUS-a razmatrao je informaciju Federalnog ministarstva zdravstva, kojom se uskraćuje saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Privremeni upravni odbor ostaje kod stajališta da je na osnovu zakonitog provednog konkursa koji je provela posebna komisija, a čiji izvještaj o radu je usvojio Privremeni upravni odbor,  donesena pravična i zakonita odluka kojom je prvorangirani kandidat prof. dr. Ismet Gavrankapetanović predložen za direktora najveće zdravstvene ustanove u BiH.

Privremeni upravni odbor razmatrao je pristigle akte Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Ministarstva nauke, visokog obrazovanja i mladih, te iz istih zaključio da predloženi kandidat ispunjava sve uvjete javnog konkursa.

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Privremeni upravni odbor primjećuje da je federalni ministar zdravstva prilikom uskraćivanja davanja saglasnosti izašao iz okvira svojih nadležnosti, paušalno tumačio propise o visokom obrazovanju koji nisu u nadležnosti Federalnog ministartva zdravstva i propustio dati pouku o pravnom lijeku, čime je onemogućio preispitivanje doneseg akta i uskratio zaštitu prava kandidata.

Imajući u vidu naprijed navedeno, Privremeni upravni odbor će poduzeti sve zakonom dopuštene aktivnosti kako bi zaštitio integritet KCUS-a, kao i dignitet svih članova Privremenog upravnog odbora.

Istovremeno Privremeni upravni odbor poduzima sve aktivnosti kako bi se osigurao nesmetan rad i funkcionisanje KCUS-a, i kako bi se fokus vratio na zdravstvenu zaštitu građana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije