Sastanak Tegeltije i Nelsona: BiH ne može sama riješiti migrantsku krizu

Radiosarajevo.ba
Sastanak Tegeltije i Nelsona: BiH ne može sama riješiti migrantsku krizu
Vijeće ministara BiH / Sastanak Tegeltije i Nelsona

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Ericom Nelsonom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, sa posebnim akcentom na posljedice izazvane koronavirusom.

”Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija ukazao je na važnost saradnje svih nivoa vlasti u BiH kako bi se sačuvali ljudski životi i riješila zdravstvena i humanitarna kriza izazvana pandemijom koronavirusa, te ubrzao ekonomski oporavak zemlje. Predsjedavajući Tegeltija je istakao da je novonastala situacija u zemlji značajno uticala na dinamiku realizacije prethodno definisanih prioriteta Vijeća ministara koji se odnose na nastavak provođenja reformi i evropski put BiH, naglasivši da Vijeće ministara ulaže maksimalne napore u realizaciji preuzetih obaveza”, saopštili su iz Vijeća ministara BiH, te naglasili:

”Tokom razgovora, sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim problemima u vezi sa migrantskom krizom i trgovinom ljudima. Sagovornici su zajednički ocijenili da BiH ne može sama da riješi problem migrantske krize, te ukazali na potrebu veće koordinacije svih nivoa vlasti u BiH, ali i saradnje sa zemljama Evropske unije”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije