Sastanak premijera Novalića u Ankari: Unapređenje ekonomske saradnje

3
Radiosarajevo.ba
Sastanak premijera Novalića u Ankari: Unapređenje ekonomske saradnje
Foto: Vlada FBiH / Fadil Novalić

Ankari je danas premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao sa zamjenikom predsjednika namjenske industrije Republike Turske Mustafom Sekerom.

Tokom ovog susreta analizirana je dosadašnja saradnja za koju je rečeno da je na izvrsnom nivou.

Pored toga, razgovarano je i potencijalno novim zajedničkim projektima. Formiran je i tim koji bi ubuduće vodio aktivnosti, a u kojem su po dva člana FBiH i Turske.

Dogovorena je i uzvratna posjeta predstavnika turske odbrambene industrije FBiH, koja bi trebala biti realizovana u novembru.

Premijer Novalić je kasnije posjetio kompaniju Doa Konsalting, koja već tri godine posluje u BiH.

"Susretu su prisustvali i predstavnici kompanije CEO Tarim, koja je zainteresovana za investiranje u plasteničku proizvodnju povrća pomoću termalnih voda.

Na istom sastanku je prisustvovao i predstavnika kompanije Siyah Kalem, koja planira prezentirati svoje kapacitete i koja je raspoložena za investiranje u BiH.

Planirana je i prezentacija IT kompanije Mia Teknoloji, koja je također zainteresovana za ulaganje u BiH", saopćeno je iz Ureda Vlade Federacije BiH za odnose sa javnošću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije