Sastanak o pitanju državne imovine je održan u Delegaciji Europske unije

1
Radiosarajevo.ba
Sastanak o pitanju državne imovine je održan u Delegaciji Europske unije
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / OHR

Drugi konsultativni ekspertski sastanak o pitanju državne imovine je održan u ponedjeljak, 8. maja, u zgradi Delegaciji Europske unije u Sarajevu.

Na sesiji je radna grupa, koja se sastoji od istaknutih domaćih i međunarodnih pravnih stručnjaka, razgovarala o različitim modalitetima za uređenje pitanja poljoprivrednih dobara u kontekstu sveobuhvatnog rješenja za pitanje OHR u Bosni i Hercegovini.

Kako se navodi u saopćenju OHR-a, stručnjaci su razmatrali tehničke i pravne aspekte vlasništva, korištenja i upravljanja poljoprivrednim dobrima, imajući u vidu aktuelno okruženje u Bosni i Hercegovini, rješenja koja se primjenjuju u drugim sistemima, te druge kriterije poput poljoprivredne proizvodnje i zaštite okoliša.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

“Zadatak radne grupe, koju je formirao OHR uz podršku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, je da sakupi set stručnih mišljenja i informacija kako bi Parlamentarnoj skupštini BiH pružila pomoć u rješavanju pitanja državne imovine”, navodi se u saopćenju.

Također, navodi se da je prihvatljivo i održivo rješenje pitanja raspodjele imovine između državnog i drugih nivoa vlasti prvi je cilj Programa 5+2 i obaveza bosanskohercegovačkih vlasti na čije ispunjavanje se već dugo čeka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije