BiH / Zvizdić: Sastanak Koordinacijskog tijela za pitanje migracija

14. 05. 2018. u 07:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić zakazao je u ponedjeljak,14. maja 2018. godine, sastanak Koordinacijskog tijela za pitanje migracija u BiH, u vezi s migrantima koji u posljednje vrijeme pristižu u BiH.

Zvizdić je podsjetio da je Vijeće ministara BiH na 140. sjednici donijelo zaključak o izradi analize i plana budućeg djelovanja u vezi s povećanim prilivom ilegalnih migranata, kao i o modelima i kapacitetima njihovog zakonskog i humanog prihvata i tretmana.

Navedenim zaključkom Vijeća ministara BiH, poziva se Institucija ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine da hitno sačini i Vijeću ministara Bosne i Hercegovine dostavi Specijalni izvještaj o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini, s prijedlogom mjera i preporuka nadležnih organa Bosne i Hercegovine.

Ujić: U BiH dnevno uđe više od 100 ilegalnih migranata, val će trajati još dugo

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine zaduženo je da, uz Informaciju o ilegalnim migrantima koji borave u Bosni i Hercegovini, dostavi i Prijedlog odluke o formiranju privremenog operativnog štaba za migrante koji borave u Bosni i Hercegovini.

NEMA KOMENTARA