Sastanak delegacija Vlade FBiH i Udruženja poslodavaca: Unaprijeđenje uslova za ekonomske reforme

0
Radiosarajevo.ba
Sastanak delegacija Vlade FBiH i Udruženja poslodavaca: Unaprijeđenje uslova za ekonomske reforme
Foto: Vlada FBiH / Sastanak Nermina Nikšića i Udruženja poslodavaca FBiH

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić susreo se danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu s predstavnicima Udruženja poslodavaca u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i dopremijer i federalni ministar finansija Toni Kraljević, te ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić i ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, delegacija poslodavaca je čestitala premijeru i ministrima na imenovanju.

Prezentirali su aktivnosti i ideje ovog Udruženja koje imaju za cilj poboljšanje poslovnog ambijenta, rasterećenja privrede i unaprjeđenja uslova za ekonomske reforme i razvoj u Federaciji BiH. U tom kontekstu, naglasili su da očekuju podršku premijera i Vlade Federacije BiH.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Premijer Nikšić je naglasio izuzetnu važnost partnerstva Federalne vlade i poslodavaca. Predstavnike Udruženja je upoznao s prioritetima i planiranim reformama Vlade Federaciji BiH u ekonomskoj sferi, istakavši da je opredjeljenje Vlade kreiranje ambijenta za donošenje odluka koje će dugoročno imati pozitivan efekt kako na poslodavce, tako i na radnike. U tom pravcu, i poslodavaci i radnici, naglasio je Nikšić, imaju neupitnog partnera u Federalnoj vladi.

Na sastanku je dogovoreno i organiziranje šireg skupa na kojem će Udruženje poslodavaca detaljnije upoznati premijera i Vladu FBiH s potrebama poslodavaca i nužnim reformama, među kojima su, kako su istakli, rastrećenje rada i uređenje tržišta rada, kao prioritetna pitanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije