Sastanak Bećirović - Muradov: Intenzivirati političke, ekonomske i kulturne veza BiH i Azerbejdžana

1
FENA
Sastanak Bećirović - Muradov: Intenzivirati političke, ekonomske i kulturne veza BiH i Azerbejdžana
Foto: Fena / Rovshan Muradov i Denis Bećirović

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa generalnim sekretarom Međunarodnog centra "Nizami Ganjavi", koji organizuje međunarodni Global Baku Forum, Rovshanom Muradovim.

Muradov je zahvalio Bećiroviću na prijemu i inoformisao ga o aktivnostima Global Baku Foruma na kojem je tokom zadnjih 11 godina učestvovalo više od 100 sadašnjih i bivših šefova država i vlada, nobelovaca i više od 4.000 drugih predstavnika vlada, međunarodnih organizacija i civilnog društva.

Također, uputio je poziv Bećiroviću da učestvuje na narednom Forumu, koji je postao važan međunarodni događaj i pruža priliku istaknutim liderima i misliocima da razgovaraju o tome kako prevazići svjetske izazove.

Objavljena vremenska prognoza: Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Objavljena vremenska prognoza: Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Tokom razgovora sagovornici su naglasili značaj intenziviranja političkih, ekonomskih i kulturnih veza Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana.

Muradov je istakao da Međunarodni centar "Nizami Ganjavi" podržava značaj Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni i put Bosne i Hercegovine da postane punopravni član Evropske unije i NATO-a.

Međunarodni centar "Nizami Ganjavi" posvećen je misiji izgradnje razumijevanja dijaloga, međusobnog poštovanja, tolerancije između kultura i naroda za izgradnju funkcionalnih i inkluzivnih društava, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije