Sastali se Uk i Duraković: "Kanton Sarajevo primjer podrške povratnicima u RS"

1
Radiosarajevo.ba
Sastali se Uk i Duraković: "Kanton Sarajevo primjer podrške povratnicima u RS"

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk održao je sastanak s potpredsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Ćamilom Durakovićem s kojim je razgovarao o nastavku uspješne saradnje i projektima koji imaju za cilj održivi povratak u RS.

Premijer Uk istakao je da Kanton Sarajevo kroz više projekata i javnih poziva pomaže povratničku populaciju u Srebrenici, te najavio kako će ova praksa biti intenzivirana skorim uspostavljanjem Ureda za Srebrenicu.

"Protokolom o saradnji između Vlade KS i Opštine Srebrenica, kao i zaključcima Vlade, Kanton Sarajevo je u proteklom periodu sufinansirao infrastrukturne i brojne druge projekte u srebreničkoj regiji. Nastavit ćemo pružati finansijsku i svaku drugu podršku povratnicima, kako bi im što više olakšali svakodnevni život na njihovim ognjištima", rekao je Uk.

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Sagovornici su istakli značaj donošenja Zakona o Srebrenici kojim se Vlada KS obavezala da će svake godine izdvojiti dva miliona KM na aktivnosti za održivi povratak, razvojne projekte i obnovu u Srebrenici, naglasivši da je Kanton Sarajevo primjer za druge kantone u smislu finansijske i svake druge podrške povratnicima u RS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije