Sastali se predstavnici samostalnih sindikata, evo ko je sve došao

0
Fena
Sastali se predstavnici samostalnih sindikata, evo ko je sve došao
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sedma skupština sindikata u Sarajevu

Sedma skupština Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo održava se danas u Sarajevu, a na njoj će se, kako je rečeno prije početka rada skupštine, birati se novo rukovodstvo te usvojiti planovi za naredni period.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedin Šatorović kazao je da će se tokom skupštine razmatrati dosadašnji rad i poslovanje Sindikata SSOOiO FBiH – KO KS te planovi za buduće djelovanje.

Šatorović je istakao da Skupštini prisustvuju brojne kolege, između ostalih iz centrale sindikata obrazovanja iz Brisela, kolege iz regiona, kolege iz Turske te da je to pokazatelj da ovaj sindikat ima mnogo prijatelja ne samo u BiH nego i van njenih granica.

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

"Na današnjoj Skupštini ćemo se sjetiti kolega koji su u proteklom periodu pandemije dali živote obavljajući najčasniji posao na svijetu - posao učitelja i odgajatelja. Poslat ćemo poruku izvršnoj i zakonodavnoj vlasti da prosvjetni radnici zaslužuju bolji status u društvu. Da prosvjetni radnici moraju biti barem na istom nivou kao i ostali koji primaju plate iz budžeta na svim nivoima",  kazao je Šatorović.

On je također istakao da u Sindikatu žele da Ugovor o radu u narednom periodu u osnovnim školama u pravilu bude na neodređeno vrijeme te da će dati podršku za minimalnu platu od 1.000 KM.

Predsjednik SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Sarajevo Saudin Sivro istakao je da ova Skupština Sindikata pokazuje da taj Sindikat ima jedinstvo, solidarnosti i sindikalnog rada. Sivro je kazao da je cilj realizovati programske zadatke koji će biti usvojeni na današnjoj skupštini, te da će se pokušati dati okvir za djelovanje u narednom periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije