Saša Magazinović uz fotografiju Banja Luke čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

BRAVO SAŠKO I HVALA PUNO!

BOSNIAN KINGDOM

Sretan dan Drzavnosti našoj najljepšoj Bosni i Hercegovini! Svim dušmanima koji i na ovaj dan posjećuju ovaj portal i siju mržnju želim da danas posebno uživaju u svojoj nezasitoj mržni..

Dan obnove drzavnosti BiH

Bosna je cijelo vrijeme do Kraljevine YU imala neki oblik drzavnost. (Banovina Bosna, kraljevina Bosna, ejalet Bosna u Osmanskom carstvu, Zemlja BiH u AU, BiH u Kraljevini SHS). Kraljevina SHS se 1929. dijeli na regije (banovine) i BiH gubi vladu. Tito 1943. (AVNOJ) obnavlja drzavnost svim republikama FNRJ! Tad su BiH “ugradili” nacije Kraljevine SHS srbe i hrvate i dodali “muslimane”. Ustavom 1974. “muslimani” sa veliko M postaju nacija Jugoslavije, sto je apsurd jer da bi ti nacija bila Musliman mora ti se drzava zvati Muslimanija ili Muslimanska! To je bilo skretanje na sporedni kolosjek da se nebi dozvolila Bosanska nacija. Ta mantra o “konstituentnim narodima” je prekopirana u Dejton. Nacije Jugoslavije srbi i hrvati tvore Dejtonsku BiH, sto je apsurd jer Jugoslavije (SFRJ) tada nema, a BiH nema teritorije ni dijasporu Srbije i Hrvatske kao svoj narod. Vratiti drzavi iskonsko ime Bosna da bi svima nacija bila Bosanska. Ne trebaju Bosni nacije YU jer su to insajderi velikodrzavnih projekata.

BRKICA

***

Bosna i Bosanci

Bosansko drustvo nije visenacionalno ni multietnicko. Bosna je starija od otkica Amerike! Ona je tradicionalno, vjekovima iste drzavnosti, jezika i kulture, ralicitih vjeroispovijesti. Multireligijska!

Drzava Bosna

Kad nasa drzava bude nosila svoje iskonsko, lijepo ime Bosna, a ne Trojnijad i Torbago, onda ce njeni gradjani biti ponosni Bosanci! Nestace potreba za "konstitutivnim narodima". Nestace trojanske instalacije Open dor Srbija i Open dor Hrvatska.

Zbor

***

I Jajce je bilo centar Jugoslavije

tako da ova objava samo nastavlja tu tradiciju izmisljenih “drzava”

Mario

***

/ Najnovije