Saša Magazinović objavio zanimljiv dokument i postavio važno pitanje građanima BiH

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Role

ovo se jednik aktom riješi, te šupke odgovoren kazniti drakonski i zažmiriti na jedno oko prava i demokratije, sve drugo je uzalud

GRF

Zašto ih ne zaustavite i onemogućite?

Asker

Pa sta ste do sad cekali. Donesite zakon i ****a u zatvor. Skoro policija nije mogla gume za vozila kupit zbog tenderske mafije.

Pametno iskoristena korupcija bez ucesca u istoj

Prvo tendere raspisivati zakonski bez stimanja. Da se tenderi ne štimaju ove firme za zalbe ne bi ni postojale jer su tu vidjeli svoju sansu za zaradu. Skratiti rok za žalbe na osam dana a rješavati u roku od 10 bez ponovnog prava žalbe.

Opa, opa, opala

Sve je to otišlo jako daleko. Manja nestranačka, kvalitetna i kvalifikovana firma ne može dobiti posao po Tenderu jer je Ugovor sa probranim izvođačem već sklopljen prije objave Tendera. Žalbe su uzaludne jer "Ured za žalbe BiH" radi u korist strane koja krši zakon (Investitor). Na kraju maratonskog spora sa udruženim kršiteljima zakona, dobiješ presudu da ti investitor nadoknadi štetu, koju obično "Ured za žalbe" uredno odbije bez prava žalbe. Investitor proglašen krivim iako je išao do Apelacionog suda, ali nema kazne za odgovorne osobe u firmi Investitora. Pojeo vuk magarca, a dok ti ganjaš svoj spor, Investitor i njegov dragi Izvođač već završili posao. Nisi Fadil Novalić da možeš cviliti za pomoć Predsjedništva BiH, jer ti i tvoja firma ste tu za guljenje do gole kože za ovu lijepu državu. Neka Saša Magazinović pogleda kako je realizovan Tender u "Centralnoj banci" kad je Kemal Kozarić bio guverner iste.

Stole

Koja si ti ubleha da hoce ovaj narod jednom pameti doci

Iva

Kada ces nešto početi raditi osim davanja šupljih izjava? Ne zna se tko je veći sibicar bombas ti ili Forte

Guest

Sve kontra BiH Prepoznatljivo neprijateljsko djelovanje: razvali, uništi, blokiraj sve, što je dobro za državu. Zločinci vole mrak i haos.

/ Najnovije