Saša Magazinović o dešavanjima u Srebrenici: Ne u moje ime!

0
Radiosarajevo.ba
Saša Magazinović o dešavanjima u Srebrenici: Ne u moje ime!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Saša Magazinović

Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP BiH, na Twitteru je danas komentirao dešavanja u Srebrenici, nakon što je uhapšen Bego Bektić, predsjednik OO SDP Srebrenica, te kandidata te stranke za odbornika u Srebrenici Envera Hamzića i njihovog aktivistu Muamera Sandžića, zbog navoda o malverzacijama u izbornom procesu u Srebrenici.

"Ne u moje ime! Kao i svi, ljut sam zbog događaja u Srebrenici. Nisu to radili u ime Partije! To je udruženi zločinački poduhvat. Kriminalno je svugdje, a posebno podlo takvu stvar uraditi u Srebrenici u kojoj vlada svakodnevna borba za poštivanje osnovnih ljudskih prava i mir", naveo je Magazinović u svom tweetu.

Podsjetimo, Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provela je danas akciju na području Tuzlanskog kantona i Srebrenice, potvrđeno je ranije za portal Radiosarajevo.ba.

"Izvršeni su pretresi na šest lokacija, a privedena su tri lica" kazao je za Radiosarajevo.ba glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Nezvanično su uhapšeni predsjednik Opštinskog odbora SDP Srebrenica Bego Bektić, kandidat te stranke za odbornika u Srebrenici Enver Hamzić i njihov aktivista Muamer Sandžić uhapšeni.

Ranije su iz SIPA-e za portal Radiosarajevo.ba kazali da su predmetne naredbe izdate zbog postojanja osnova sumnje da su predmetne osobe počinile krivična djela udruživanje radi izvršenja krivičnog djela u vezi s krivičnim djelom pripremanje krivičnog djela, falsifikovanje isprave i nedozvoljeno korištenje ličnih podatka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije