Šarović žestoko napao Dodika: Pod njegovim vodstvom RS ide u NATO

4
Radiosarajevo.ba
Šarović žestoko napao Dodika: Pod njegovim vodstvom RS ide u NATO
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dodik/ Šarović

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović reagirao je na potpisivanje Deklaracije za NATO i EU u Antaliji, istakavši da je lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik još jednom dokazao ulogu lošeg glumca i lažnog patriote.

"Dodikova odluka da potpiše Deklaraciju za NATO i EU integracije je direktno
suprotna stavovima Narodne Skupštine Republike Srpske, na kojima je upravo on, ne tako davno, samo pravio predstavu za glasače. Znali smo to i tada, kao što je znala i cijela javnost, a sada je ulogu lošeg glumca i lažnog potvrde samo potvrdio", objavio je Šarović na Facebooku.

Potpisivanjem opredijeljenosti za NATO, dodao je Šarović, Dodik je još jednom pokazao da "pod njegovim vođstvom Republika Srpska i BiH čvrsto gaze putem članstva u NATO".

"Od osobe koja je navodno izričito bila protiv NATO integracija a na čemu je
godinama kupio političke poene, sada imamo glavnog aktera i promotera NATO puta i zahvaljujući njemu mi smo trenutno u završnoj fazi ulaska u NATO savez, što je Brisel nedavno i zvanično potvrdio", zaključio je Šarović.
Samit Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) predstavlja važnu
multilateralnu platformu za regionalnu saradnju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije