Šarović: Od akciza razvijamo infrastrukturu, ali opterećujemo građane

N. K.
Šarović: Od akciza razvijamo infrastrukturu, ali opterećujemo građane
Na današnjoj konferenciji za medije Vijeća ministara BiH, javnosti se obratio Mirko Šarović, ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH koji je izjavio kako je naša država u ovom trenutku najmanje zadužena u njenoj novijoj historiji.

"Kao Vijeće ministara BiH radimo veoma korektno i mi smo partneri koji dolaze iz različitih stranaka, te u večini slučajeva dolazimo do odluka konsenzusom. Što se tiče akciza, mi njima opterećujemo građane, ali se slažem s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH da na osnovu njih i razvijamo infrastrukturu unutar BiH. Međutim, mi moramo težiti pronalasku novih načina kako bismo namaknuli sredstva za nove građevinske projekte", istaknuo je Šarović.

Bez obzira na turbulentnu političku scenu, državni ministar za finansije i trezor Vjekoslav Bevanda smatra da će se trenutna koalicija i dalje održati.

"Sva sredstva koja se koriste iz budžeta su javna i transparentno su podijeljena. Parlamentarna većina se formira od interesa do interesa, a sve odluke koje se donose - donose se konsenzusom jer se drukčije ne mogu donijeti", rekao je Vjekoslav Bavenda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije