Šarović o sastanku s Vučićem: Reći ću da deklaracija SDA nije jedina tog sadržaja

Radiosarajevo.ba
Šarović o sastanku s Vučićem: Reći ću da deklaracija SDA nije jedina tog sadržaja
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović

Nakon sjednice Predsjedništva SDS-a, predsjednik ove stranke Mirko Šarović obratio se javnosti govoreći o budućoj posjeti predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

„SDS, odnosno predsjednik SDS-a će učestvovati na ovom susretu na poziv predsjednika Republike Srbije i dat ćemo svoj doprinos. Smatramo da je to važan trenutak da kroz dijalog se čuje i naše razmišljanje o aktuelnoj situaciji u BiH, jer mislimo da će to biti tema koja će dominirati“, kazao je Šarović.

Govoreći o političkoj situaciji u BiH istakao je kako je nije potrebno produbljivati i stvarati neizvjesnost:

„Bilo kakva blokada ili produbljavanje krize unose neizvijesnost i direktna su prijetnja miru i stabilnosti u BiH“.

Odluke sa Kongresa SDA također će biti u fokusu sastanka Šarovića i Vučića.

„Bit će prilike i da se govori o neposrednom povodu, a to je pitanje Deklaracije SDA. Mi iz SDS-a smo u više navrata iznijeli jasan stav o ovom dokumentu koji je korak unazad. On je po svom sadržaju neprihvatljiv i došao je u potpuno pogrešno vrijeme. Ovo nije jedina deklaracija, takvih je bilo i od drugih subjekat u BiH, sličnog ili skoro istog sadržaja. Takve deklaracije su pretežno dolazile u neko predizborno vrijeme, jedino je SDS, od važnih političkih opcija, koja nije izlazila sa takvim ili sličnim dokumentom. To ćemo sutra također da iznesemo na susretu sa predsjednikom Vučićem“, rekao je Šarović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije