Šarović: Dodik vodi RS u samoubistvo!

3
Radiosarajevo.ba
Šarović: Dodik vodi RS u samoubistvo!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Šarović i Dodik

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je kako stranaka na čijem je čelu smatra da "otvaranje teme o budućnosti BiH nije ništa drugo već podlo varanje i manipulisanje naroda", i to od onih koji danas upravljaju bh. entitetom RS.

"Koji su je doveli u ovakvu socijalno-ekonomsku situaciju i koji tom narodu ne mogu da obezbjede radno mjesto, osnovne životne potrebe ali i prijeko potrebnu vakcinu i normalnu zdravstvenu zaštitu", izjavio je Šarović za BN.

Neka, dodao je Šarović, predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik otvaraju dijalog sa FBiH...

"Želimo im puno sreće, ali mi u tome nećemo učestvovati jer po nama to je avanturistički potez koji dovodi u pitanje i raspakuje Dejtonski mirovni sporazum, što je samoubistvo za Republiku Srpsku.“, pojasnio je Šarović.

Šarović je naglasio da u SDS stvari gledaju na takav način, uvjereni da se vlast igra sa sudbinom RS-a i naroda i time podriva temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji jeste osnovni međunarodni garant postojanja ovog entireta.

"Budućnost i stabilnost RS-a se gradi njenim ekonomskim razvojem i napretkom a ne neobavezujućim i nepotpisanim papirima i opasnim otvaranjem pitanja mirnog razdruživanja koje najavljuje Milorad Dodik igrajući se sa sudbinom Republike Srpske i njenom stečenom autonomnošću", zaključio je Šarović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije