Šarović: Dodik nije upoznat s svojim ovlaštenjima

Radiosarajevo.ba
Šarović: Dodik nije upoznat s svojim ovlaštenjima
AA / Mirko Šarović

"Malo sutra, taj film neće gledati", kazao je da danas ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović zamoljen da prokomentariše najavu predsjedavajućeg  Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da će uslijediti smjena kadrova iz RS u institucijama BiH.

"Očito je da Dodik još nije upoznat s ovlaštenjima koja ima. Vjerovatno će kroz nekoliko dana biti više informisan. Dobio je mandat da vodi vanjsku politiku zajedno sa dvojicom koelga. Dobio je mandat da brine o predstavljanju BiH, da vodi brigu o pitanjima koja se odnose na Oružane snage, diplomatsko-konzularnim predstavništvima i to je to. Nema ovlaštenja kada je u pitanju Vijeće ministara. Mislim da je pokucao na pogrešna vrata. Svoj mandat ću vršiti do posljednjeg dana, onako kako je zakonom propisano", naglasio je Šarović. 

Šarović je bio kategoriča i poručio Dodiku "Malo sutra, taj film neće gledati".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će uslijediti smjena kadrova iz RS koji obnašaju funkcije u institucijama BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije