Šarović: Dodik bi se sastao s crnim đavolom ako bi mu to pomoglo na izborima

2
Radiosarajevo.ba
Šarović: Dodik bi se sastao s crnim đavolom ako bi mu to pomoglo na izborima
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović, predsjednik SDS-a

Milorad Dodik bi se sastao s crnim đavolom ako bi mu to pomoglo da on i njegova partija bolje prođu na izborima, rekao je Mirko Šarović komentirajući Dodikov sastanak s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Naveo je kako je Dodikova želja bila da se susretne s Putinom, da je Posebna sjednica NSRS imala glavnu ulogu da mu osigura tu poziciju.

"Vjerovatno tim susretom želi da povrati izgubljene poene u javnosti i na ovaj način popravi poljuljani rejting. Ako nam je prioritet EU i smirivanje tenzija i u BiH i na prostoru Zapadnog Balkana, treba voditi računa o svemu pa i o susretima koji mogu da se protumače ovako ili onako", rekao je Šarović, piše N1

Ističe kako "Dodik misli samo o sebi" i da mu je u glavi "samo kako da dobije izbore".

"To što priča o narodu, zemlji, RS i BiH, to je floskula za javnost. U pozadini svega su izbori, poljuljana pozicija i strah od gubitka vlasti", rekao je Šarović.

Lider SDS-a komentirao je i Macronov non paper koji predviđa novu evropsku zajednicu, ali i zahtjeve upućene EU da BiH dobije kandidatski status bez uvjeta.

"Neće biti lako da BiH dobije kandidatski status bez obzira na nagovještaje i preporuke. Pred nama stoji 14 uslova. Predstoji mnogo rada.

Ako neko misli da će nam baš tek tako dati kandidatski status bez uslova, to nije realno. Ozbiljno moramo raditi na tim prioritetima. To je naša sudbina. Čim prije tim bolje. Naravno, bio bih obradovan da dobijemo kandidatski status", rekao je Šarović.

Za Macronov non paper kazao je kako ne vjeruje u nešto novo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije