Prvi maj / Sarajlije ispoštovale zabranu roštiljanja na otvorenom, ali bilo je izuzetaka

01. 05. 2021. u 17:45:00 E. S.

Shares: 0

Kao što je jučer najavljeno iz JU Zaštićenih prirodnih područja Kantona Sarajevo, na brojnim izletištima povodom Prvog maja - Međunarodnog praznika rada, bilo je zabranjeno okupljati se i roštiljati.

I sudeći prema riječima Osmana Delića, direktora JU Zaštićenih prirodnih područja KS, Sarajlije su to većinom i ispoštovale.

„Moram priznati da smo prezadovoljni poštivanjem epidemioloških mjera danas u Sarajevu. Na Bijambarama je prodato oko 1.450 ulaznica, na Vrelu Bosne 1.600, dok je na Trebeviću prema procjenama bilo oko 3.000 posjetilaca. Međutim, na izletištima je bilo maksimalno 30 ljudi, koliko je i dozvoljeno. Nemamo primjedbe, nije bilo incidenata ili uništavanja mobilijara“, kazao je Delić za Radiosarajevo.ba.

Ipak, bilo je izuzetaka i izletišta na kojima je policija morala intervenisati...

„Na Skakavcu također nismo imali primjedbe, jedino je na Stojčevcu bilo pokušaja loženja vatre u dva slučaja, ali je to brzo spriječila policija“, kazao je Delić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) također su nam kazali kako nisu zaprimili nijedan poziv o kršenju epidemioloških mjera ili nekom incidentu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)