Sarajlije ispoštovale zabranu roštiljanja na otvorenom, ali bilo je izuzetaka

8
E. S.
Sarajlije ispoštovale zabranu roštiljanja na otvorenom, ali bilo je izuzetaka
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

Kao što je jučer najavljeno iz JU Zaštićenih prirodnih područja Kantona Sarajevo, na brojnim izletištima povodom Prvog maja - Međunarodnog praznika rada, bilo je zabranjeno okupljati se i roštiljati.

I sudeći prema riječima Osmana Delića, direktora JU Zaštićenih prirodnih područja KS, Sarajlije su to većinom i ispoštovale.

„Moram priznati da smo prezadovoljni poštivanjem epidemioloških mjera danas u Sarajevu. Na Bijambarama je prodato oko 1.450 ulaznica, na Vrelu Bosne 1.600, dok je na Trebeviću prema procjenama bilo oko 3.000 posjetilaca. Međutim, na izletištima je bilo maksimalno 30 ljudi, koliko je i dozvoljeno. Nemamo primjedbe, nije bilo incidenata ili uništavanja mobilijara“, kazao je Delić za Radiosarajevo.ba.

Ipak, bilo je izuzetaka i izletišta na kojima je policija morala intervenisati...

„Na Skakavcu također nismo imali primjedbe, jedino je na Stojčevcu bilo pokušaja loženja vatre u dva slučaja, ali je to brzo spriječila policija“, kazao je Delić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) također su nam kazali kako nisu zaprimili nijedan poziv o kršenju epidemioloških mjera ili nekom incidentu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije