Sarajlić stigao u centralu SDA: Šta će odlučiti Kolegij stranke?

Radiosarajevo.ba
Sarajlić stigao u centralu SDA: Šta će odlučiti Kolegij stranke?
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Asim Sarajlić dolazi u Centralu SDA

Nekadašnji potpredsjednik SDA i predsjednik Kadrovske komisije ove stranke, Asim Sarajlić, stigao je u centralu ove stranke u kojoj se održava Kolegij SDA.

Kolegij Stranke demokratske akcije održava se u jeku afere "Asim" koji potresa SDA.

Aljoša Čampara (SDA): Došlo je do promjene, podržat ću novi sastav Vlade KS

Aferu je izazvao snimak koji je na društvenim mrežama objavio načelnik Novog Grada Semir Efendić, a na kojem se čuje kako Asim Sarajlić lobira delegata da glasa za Fikreta Prevljaka, na izborima za predsjednika KO SDA Sarajevo.

U međuvremenu, brojni zvaničnici SDA osudili su govor i potez Sarajlića, a pomenuti ministri iz snimljenog razgovora, Emir Hadžihafizbegović (Glumac) i Senad Hasanspahić zvani (Cvrle), povučeni su iz prijedloga za ministre u Vladi KS.

Efendić objavio snimak: Sarajlić pokušao potkupiti delegata da glasa za Prevljaka

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i kandidat za predsjednika Kantonalne organizacije Stranke demokratske akcije u Sarajevu (KO SDA Sarajevo) Semir Efendić je na svom Facebook profilu objavio tonski snimak za koji tvrdi da je dokaz o malverzaciji u vezi izbora predsjednika sarajevske SDA.

Kantonalni odbor SDA donio je odluku da predloži nove ministre u Vladi Kantona Sarajevo - Kenana Alikadića i Hajrudina Grabovicu.

Kolegij SDA koji počinje u 15 sati danas će odlučivati o ostavci koju je Sarajlić podnio u ponedjeljak, te o cijelom slučaju lobiranja tokom unutarstranačkih izbora u sarajevskoj SDA. 

Semir Efendić, koji je objavio snimak na društvenim mrežama, saslušan je jutros u prostorijama MUP-a KS, potvrđeno je ranije za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo da je u toku sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će biti glasano o potvrđivanju nove Vlade KS. 

Sve o aferi "Asim" možete pročitati OVDJE.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije