Uoči Nove godine / Sarajevski policajci oduzeli skoro 8.000 petardi

30. 12. 2021. u 14:12:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na više lokacija pronašli su veću količinu petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

"Radi se o nastavku aktivnosti u skladu sa planom pojačanih mjera i radnji s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, a s posebnim akcentom na nabavljanje, prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava", saopćili su iz MUP-a KS.

Pripadnici Četvrte policijske uprave 27. decembra su u ulici Safeta Zajke, područje općine Novi Grad Sarajevo, zatekli N. K. iz Sarajeva da na improvizovanom štandu prodaje pirotehnička sredstva. Tom prilikom policajci su oduzeli 5.080 petardi u različitim veličinama i pakovanjima.

Dva dana poslije u ulici Ferhadija, područje općine Stari Grad Sarajevo, pripadnici Prve PU su na štandu namijenjenom za prodaju novogodišnjih ukrasa, na kojem je zatečen M. I. iz Sarajeva, pronašli 2.515 komada petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

"Protiv lica kod kojih su pronađena navedena pirotehnička sredstva bit će poduzete zakonom predviđene mjere i radnje, a policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti ovakav vid aktivnosti", stoji u saopćenju MUP-a KS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)