Sarajevski policajci oduzeli skoro 8.000 petardi

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevski policajci oduzeli skoro 8.000 petardi
Foto: Arhiv / Petarde / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na više lokacija pronašli su veću količinu petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

"Radi se o nastavku aktivnosti u skladu sa planom pojačanih mjera i radnji s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, a s posebnim akcentom na nabavljanje, prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava", saopćili su iz MUP-a KS.

Pripadnici Četvrte policijske uprave 27. decembra su u ulici Safeta Zajke, područje općine Novi Grad Sarajevo, zatekli N. K. iz Sarajeva da na improvizovanom štandu prodaje pirotehnička sredstva. Tom prilikom policajci su oduzeli 5.080 petardi u različitim veličinama i pakovanjima.

Vijećnica slavi svoj 128. rođendan: Pogledajte zadivljujuće detalje na sarajevskoj ljepotici

Vijećnica slavi svoj 128. rođendan: Pogledajte zadivljujuće detalje na sarajevskoj ljepotici

Dva dana poslije u ulici Ferhadija, područje općine Stari Grad Sarajevo, pripadnici Prve PU su na štandu namijenjenom za prodaju novogodišnjih ukrasa, na kojem je zatečen M. I. iz Sarajeva, pronašli 2.515 komada petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

"Protiv lica kod kojih su pronađena navedena pirotehnička sredstva bit će poduzete zakonom predviđene mjere i radnje, a policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti ovakav vid aktivnosti", stoji u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije