Sarajevogas potvrdio: Obustavljen transport gasa za korisnike u Kantonu Sarajevu

15
Radiosarajevo.ba
Sarajevogas potvrdio: Obustavljen transport gasa za korisnike u Kantonu Sarajevu
Foto: Pexels / Istočno Sarajevo zavrnulo plin

"Obavještavamo korisnike usluga KJKP Sarajevogas da je, prema podacima s našeg nadzornog sistema, došlo do obustave dotoka prirodnog gasa danas, 13. augusta, od 12 sati. Naglašavamo, do ovog trenutka nismo dobili zvaničnu informaciju od snabdjevača prirodnim gasom Energoinvest d.d Sarajevo. Na osnovu toga možemo zaključiti da je transport gasa obustavilo preduzeće Sarajevo-gas A.D. Istočno Sarajevo."

Saopćeno je ovo danas iz KJKP Sarajevogas.

Podsjetimo, Sarajevo gas Istočno Sarajevo poslalo je dopis Energoinvestu u kojem navode da će danas, 13. augusta u 12 sati ugasiti plin zbog toga što Energoinvest odbija platiti fakturu po cijeni koju nije odobrila ni Regulatorna komisija za energetiku RS. Više o tome čitajte OVDJE.

Crveni meteoalarm za cijelu Hrvatsku: U gradu na obali pala temperatura za 18 stepeni

Crveni meteoalarm za cijelu Hrvatsku: U gradu na obali pala temperatura za 18 stepeni

"S obzirom da je obustavljen transport gasa, ekipe KJKP Sarajevogas d.o.o Sarajevo će u poslijepodnevnim satima početi sa prekidom isporuke gasa velikim potrošačima. Svi korisnici koji imaju tu mogućnost trebaju da pripreme postrojenja za prelazak na korištenje alternativnog energenta. Ovo je neophodno kako bi se osigurale dovoljne količine gasa za održavanje funkcionalnosti gasnog sistema, ali i za korisnike koji nemaju mogućnost korištenja alternativnog energenta kao što su domaćinstva i drugi prioritetni korisnici.

KJKP Sarajevogas d.o.o Sarajevo posjeduje definisane procedure postupaka u ovakvoj situaciji i u toku je finalizacija plana rada ekipa na terenu, prilagođena novim uslovima isporuke prirodnog gasa. O eventualnim promjenama, javnost ćemo redovno informisati. U slučaju potrebe, sve informacije možete dobiti na telefone Dispečerskog centra Sarajevogasa 033-592-095 ili 033-592-096."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije