Cvijanović: Odgovor na Upitnik EK je test aktiviranja mehanizma koordinacije

A. B.
Cvijanović: Odgovor na Upitnik EK je test aktiviranja mehanizma koordinacije
Premijerka Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović na današnjem sastanku u Sarajevu izjavila je da je dostavljanje odgovora na Upitnik Europske komisije (EK) test aktiviranja mehanizma koordinacije.

Cvijanović je kazala kako ne vjeruje da će BiH uspjeti na vrijeme odgovoriti na Upitnik Europske komisije te kako je to dobar test aktiviranja mehanizma koordinacije.

"Do sada se sve svodilo na usvajanje određenih materijala i aktivnosti. Republika Srpska je do sada uradila sve što je potrebno te smo usvojili radnu verziju u NSRS-u", kazala je Cvijanović.

Komentirala je također i ponovno pokretanje procedure Zakona o akcizama te je izjavila da vlasti RS-a niko nije kontaktirao za mišljenje.

"Kada je riječ o tekstu Zakona o akcizama, to odstupa od pravila koje nam je nametnuo MMF i mi nećemo odstupati od toga", izjavila je Cvijanović.

Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić izjavio je da Federalna vlada također nije dala nikakve upute Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) te da je sve skupa otišlo u krivu stranu.

"Novac je to koji nije upućen autocestama. a sve će to dovesti do poskupljenja osnovnih životnih namirnica, posebno ulja i brašna. Dok je gorivo padalo 40 posto, nijedan privrednik nije smanjivao cijene karata u tom periodu", izjavio je Novalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije