U Predsjedništvu BIH počeo sastanak s čelnicima entiteta

Radiosarajevo.ba
U Predsjedništvu BIH počeo sastanak s čelnicima entiteta
Počeo je sastanak članova Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića s entitetskim premijerima Željkom Cvijanović i Fadilom Novalićem, ministrom za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose Mirkom Šarovićem.

Na sastanku je i predsjednik FBiH Marinko Čavara. Sastanku o europskim integracijama i odgovaranju na Upitnik Europske komisije prisustvuje i direktor Direkcije za europske integracije Edin Dilberović te Nerima Rifatbegović, savjetnica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Riječ je o prvom sastanku članova Predsjedništva s entitetskim premijerima, na kojem će se razgovarati i o ekonomskim prilikama kao i obavezama entiteta na putu ka EU.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić jučer je izjavio kako današnji sastanak s predstavnicima vlasti nije direktno vezan za mehanizma koordinacije, već ubrzanje pripreme odgovora na upitnik Europske komisije. 

EU-upitnik.jpg - U Predsjedništvu BIH počeo sastanak s čelnicima entiteta

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije