Sarajevo zahvatilo nevrijeme, čuje se grmljavina. Oglasili se iz BHMeteo šta nas čeka narednih sati

3
Radiosarajevo.ba
Sarajevo zahvatilo nevrijeme, čuje se grmljavina. Oglasili se iz BHMeteo šta nas čeka narednih sati
Foto: E. L. / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

Oko Sarajeva u nedjelju, 2. juna, oko 19.15 sati čula se grmljavina, a meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) su u jutarnjoj prognozi i najavili da će u glavnom gradu naše zemlje u popodmnevnim satima doći do postepenog naoblačenja.

"Kiša i lokalni pljuskovi se očekuje krajam dana i tokom noći. Dnevna temperatura oko 26 °C", saopštili su jutros iz FHMZ i imali zaista preciznu prognozu.

S druge strane, u 17.45 sati oglasili su se i na stranici BHMeteo, gdje su objavili detaljnu prognozu za naredne sate.

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

"Padavine u ovim trenucima zahvataju sve više područje Krajine, jugozapadne Bosne i ulaze na prostor Hercegovine. U narednim satima kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom napreduju dalje ka sjeveru i sjeveroistoku zahvatajući do večeras veći dio zemlje.

Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje lokalno jači pljuskovi sa grmljavinom", napisali su na stranici BHMeteo.

02.06. - 17:45 | Padavine u ovim trenucima zahvataju sve više područje Krajine, jugozapadne Bosne i ulaze na prostor...

Posted by BHMETEO.ba on Sunday, June 2, 2024

Na stranici FHMZ-a objavljena je prognoza do petka:

U ponedjeljak, 3. juna 2024. u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su mogući jači pljuskovi, praćeni jakim udarima vjetra, ponegdje i gradom. U drugom dijelu dana padavine postepeno prestaju uz djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima koju mogu biti praćeni grmljavinom. Tokom poslijepodneva padavina prestaju, a razvedravanje prema kraju dana. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 23 °C.

U utorak 4. juna 2024., u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

Važno upozorenje: Dolaze pljuskovi sa grmljavinom i ledom, prvo će pogoditi ovaj dio BiH

Važno upozorenje: Dolaze pljuskovi sa grmljavinom i ledom, prvo će pogoditi ovaj dio BiH

U srijedu 5. juna 2024., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle. Sredinom dana ponegdje na istoku i sjeveroistoku Bosne je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 °C. 

U četvrtak 06.06.2024., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 °C, navodi se u prognozi FHMZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije