Sarajevo: Saznajte gdje vas danas očekuju gužve u saobraćaju

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Saznajte gdje vas danas očekuju gužve u saobraćaju
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima BIHAMK upozorava na smanjenu vidljivost, zbog magle. U većem dijelu zemlje saobraća se uz povoljne vremenske i saobraćajne uslove. Sve učesnike u saobraćaju molimo da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Mijatović uputio apel uoči sjednice NSRS: Budite pametni, Dodik kreće u novu tragičnu avanturu!

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na magistralnom putu Srebrenik-Orašje (u naselju Ćehaje), na izlazu iz Gruda (na magistralnom putu Grude-Ljubuški), kao i u mjestu Cerovica (na magistralnom putu Stolac-Hutovo).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

KANTON SARAJEVO

- Zbog sanacionih radova obustavlja se saobraćaj u ulici Skendera Kulenovića (Vogošća) od spoja sa magistralnim putem M-18 do spoja sa ulicom Remzije Veje u dužini od 90 metara.
- Zbog sanacionih radova od 07:30 do 16:30 sati obustavlja se saobraćaj u naselju Nahorevo, na dionici Muharemovići-Nahorevo.
- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže u ulici dr.Halid bega Hrasnice, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, u vremenu od 08 do 18:00 sati, obustavlja se saobraćaj u ulici Jukićeva (od ulice Muhameda Hadžijahića do ulaza u Bosnalijek).
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Ložionička, Maršala Tita, Zlatikuša, Zaima Šarca, Vrbovska, Čadordžina, Zaima Šarca, Hamdije Kreševljakovića, Tepebašina, Zlatnih Ljiljana (Hadžići), Marka Marulića, Skenderpašina i Adema Buće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije