Sarajevo: Potpisan memorandum o razumijevanju između ministarstava odbrane BiH i SAD-a

0
AA
Sarajevo: Potpisan memorandum o razumijevanju između ministarstava odbrane BiH i SAD-a
FOTO: AA / Potpisan memorandum o razumijevanju

Pomoćnik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i odbrambeni ataše Sjedinjenih Američkih Država u BiH brigadir Eric R. Adams potpisali su danas 23. februara, u Sarajevu memorandum o razumijevanju - Plan aktivnosti bilateralne odbrambene saradnje za 2023. godinu (Plan M2M aktivnosti) između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane SAD-a.

Prije ceremonije potpisivanja memoranduma, Šajinović se zahvalio na pomoći i podršci Sjedinjenih Američkih Država institucijama odbrane te kazao da će SAD ostati i u budućnosti partner broj jedan kada je u pitanju podrška, pomoć i saradnja u oblasti odbrane s Bosnom i Hercegovinom, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane BiH.

Šajinović se u ime Ministarstva odbrane BiH zahvalio timu SAD-a na predanom radu i zalaganju, kao i predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koji su radili na pripremi plana koji će doprinijeti povećanju osposobljenosti Oružanih snaga BiH, kao i nastavku prijateljske i partnerske saradnje između dvije zemlje.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Brigadir Adams je naglasio da cijeni trud i zalaganje koji se ulažu od strane Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH na održavanju i unapređenju odlične zajedničke saradnje.

Ceremoniji potpisivanja Plana bilateralne vojne saradnje između BiH i SAD-a prisustvovali su predstavnici Ministarstva odbrane BiH i Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH zaduženi za implementaciju aktivnosti iz programa saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama, koji su ujedno i sarađivali u pripremi ovog izuzetno sadržajnog dokumenta.

U pratnji visokog vojnog zvaničnika i odbrambenog atašea SAD-a u BiH brigadira Adamsa, ceremoniji potpisivanja prisustvovao je i šef Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u BiH kapetan Aaron Thomas sa saradnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije