Sarajevo: Policajci došli da ga privedu, on ih napao - u kući skrivao oružje i drogu

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Policajci došli da ga privedu, on ih napao - u kući skrivao oružje i drogu
MUP SBK / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Sarajevski policajci jučer su, hapseći osobu po naredbi Općinskog suda, otkrili i laboratoriju za proizvodnju marihuane.

Naime, nakon što su po naredbi Suda došli da privedu 35-godišnjaka, ovaj je napao i povrijedio policijskog službenika.

Nakon što se dogodilo, službenici su tek tad u unutrašnjosti objekta uočili laboratoriju. Ovako kaže izvještaj iz MUP-a:

Dramatičan preokret: Dokumentarac o ratnom Sarajevu 'Kiss the Future' ipak u utrci za Oscara!

Dramatičan preokret: Dokumentarac o ratnom Sarajevu 'Kiss the Future' ipak u utrci za Oscara!

"Dana 30. novembra 2021.godine u 16.20 sati, službenici Sudske policije F BiH obavijestili su Sedmu PU da u ulici Nova cesta, općina Vogošća isti postupaju po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu koja se odnosi na lišenje slobode lica S.T., rođen 1986.godine, nastanjen u Vogošći, te da je tom prilikom isti napao i povrijedio jednog od službenika.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, te su službenici u unutrašnjosti objekta uočili improvizovanu laboratoriju za proizvodnju opojne droge marihuane.

Pomenutog dana u 17.15 sati, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga su u saradnji sa policijskim službenicima Sedme PU izvršili pretres kuće i okućnice koju koristi S.T. na navedenoj adresi.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto sljedeće:
- puška sa drvenim kundakom,
- okvir za automatsku pušku sa 26 metaka cal. 7,62 mm,
- pištolj sa okvirom i deset metaka,
- okvir za automatsku pušku sa 18 metaka cal. 7,62 mm,
- jedna stabljika biljne vrste koja asocira na biljnu vrstu “Canabis sativa” i
- dva reflektora sa neonskim sijalicama.

S.T. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, S.T će biti predat u nadležnost službenicima Sudske policije F BiH."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije