Sarajevo: Počela nova runda razgovora o izmjenama Izbornog zakona

2
Sarajevo: Počela nova runda razgovora o izmjenama Izbornog zakona
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Dolazak političara na pregovore u zgradu Delegacije EU

U Sarajevu je u 14 sati danas počela nova runda razgovora o izmjenama Izbornog zakona.

U zgradu delegacije EU došli su predstavnici političkih stranaka FBiH.

Na sastanak su stigli Bakir Izetbegović (SDA), Dragan Čović (HDZ), Elmedin Konaković (NiP), Dženan Đonlagić (DF), Damir Mašić (SDP), Borjana Krišto (HDZ), Bariša Čolak (HDZ), Nermin Ogrešević (NES), Alma Čolo (SDA) i drugi.

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Ova runda pregovora bit će drugačija od prethodnih jer je Matthew Palmer, očito svoju misiju američkog izaslanika za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini završio - i to neuspješno potkraj januara ove godine u našem lijepom Neumu.

Portalu Radiosarajevo.ba iz više izvora je potvrđeno da Palmer više neće biti američki predstavnik za reformi Izbornog zakona u BiH, ali je poznato ko bi u budućnosti mogao preuzeti tu ulogu.

“Novi američki ambasador u Sarajevu će preuzeti tu ulogu”, kazao je sagovornik portala Radiosarajevo.ba iz političkog života u Sarajevu.

Više o tome zašto je Palmer skončao ovako čitajte OVDJE.

Također, kako je portal Radiosarajevo.ba danas objavio, SDP i DF će u ime predstavnika građanskih, bosanskih stranaka iznijeti stavove o ovom važnom pitanu.

Prema našim saznanjima, oni će prenijeti poruku da se razgovori o izbornoj reformi moraju prekinuti dok je u toku atak na ustavno-pravni poredak zemlje, prije svega onaj u režiji Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, da se suprotstavljaju daljnjoj etničkoj podjeli naše zemlje, te snažno NE ubijanju građanske Bosne i Hercegovine!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije