Sarajevo odaje počast: Otkriven spomenik pripadnicima Specijalne jedinice MUP-a RBiH 'Bosna'

/ Komentari (19)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Bosna bez sna

Ova kič- karikatura od diletantski izvedenog spomenika vrijeđa uspomenu na sve naše poginule i pljuvanje je u lice svim preživjelima. Unatoč protivljenju komandanta Vikića i mnogih od nas, politikantstva i zakulisne prljave igre učinile su svoje. NiP aka SDA 2.0, preko Keme i Jasmina Ademovića, našega pripadnika a njihovog, NiP-ovog ministra za boračka i braniteljska pitanja te još jednoga nipovca na čelu našeg veteranskog udruženja/udruge, progurali su ovu rugobu i sramotu. Dakako, u kolaboraciji s Kalendarkom rođenom Londrc koja će, izgleda, nakon horrora od mandata gradonačelnice, nastaviti svoj program pošasti i propasti kao načelnica općine Novo Sarajevo. Pseudohistoriografija, izmišljanje i falsificiranje historije po mjeri vladajućega polusvijeta odnio je potpunu pobjedu- trijumf volje ološa, bagre I šljama. Ovo je spomenik našega zajedničkog poraza- za one koji pamte i mogu pojmiti veličinu civilizacijske i kulturološke entropije koju preživljavamo. Jedan sam od , nažalost, preživjelih- dijela voda Prve čete Odreda u spotu VOJNIK SREĆE. Kažem nažalost, jer mi, ostaci ostataka, preživjeli iz stare garde, mnogoput međusobno, kao mantru, ponavljamo: DA SMO BAREM POGINULI 92.-93., da ne gledamo ovaj košmar u koji su pretvorili ubijenu Republiku, BiH, našu sadašnjost i ubjjenu budućnost...

Bosna bez sna

[*ubijenu budućnost *]

Igman 25

@Bosna bez sna - Malo ti je komentar predugačak (jer je ustvari svaka riječ na ovu temu u današnjem vremenu bačena i obezvrijeđena), ali, mada je mučan za pročitati - istinit je 100%. Nažalost. U svakom slučaju, potpisujem svaku riječ.

Igman 25

@Bosna bez sna - Nisam bio pripadnik vaše jedinice, jedne druge jesam, od početka do kraja. Sve sam ovo napisao, mada komentare ne pišem, samo jer si napisao ovo velikim slovima, što i sam barem nekoliko puta mjesečno kažem: Smiješno je i možda glupo, ali bih volio da sam izgubio glavu časno i pošteno u onim godinama nego doživio sva ova poniženja do današnjih dana. To je sve. Glupo se osjećam čak i dok ovo pišem, ali morao sam. Pozdrav Tebi i svima takvima. S poštovanjem.

Bosna bez sna

@Bosna bez sna - Nisam bio pripadnik vaše jedinice, jedne druge jesam, od početka do kraja. Sve sam ovo napisao, mada komentare ne pišem, samo jer si napisao ovo velikim slovima, što i sam barem nekoliko puta mjesečno kažem: Smiješno je i možda glupo, ali bih volio da sam izgubio glavu časno i pošteno u onim godinama nego doživio sva ova poniženja do današnjih dana. To je sve. Glupo se osjećam čak i dok ovo pišem, ali morao sam. Pozdrav Tebi i svima takvima. S poštovanjem. ka Igman 25 Pozdrav od srca, brate po oružju, tebi i svima koji su 1992. željeli i sanjali onu BiH zbog koje su se u Skupštini , pred sam sumrak ratne kalvarije, pojavili zajedno Zdravko Grebo, Josip Pejaković, Rade Šerbedžija, a naš komandant, koji je u tom trenutku bio komandant svih istomišljenike svih nacija i konfesija Republike BiH, pozvan da ostanemo zajedno i da kao jedan obranimo to zajedništvo, utemeljeno i posvećeno svim onim mrtvima i živimo koji su stvorili AVNOJ, ZAVNOBIH.

Igman 25

Pozdrav od srca, brate po oružju, tebi i svima koji su 1992. željeli i sanjali onu BiH zbog koje su se u Skupštini , pred sam sumrak ratne kalvarije, pojavili zajedno Zdravko Grebo, Josip Pejaković, Rade Šerbedžija, a naš komandant, koji je u tom trenutku bio komandant svih istomišljenike svih nacija i konfesija Republike BiH, pozvan da ostanemo zajedno i da kao jedan obranimo to zajedništvo, utemeljeno i posvećeno svim onim mrtvima i živimo koji su stvorili AVNOJ, ZAVNOBIH. ka Bosna bez sna * Ponovo - Potpisujem svako slovo!

Xyz

Ako može da ga bivša gradonačelnica ponese sa sobom i postavi pod prozor onima koji su za nju glasali, mi ga ovdje ne želimo

Ne pijem dok Paja vozi

***

Ne pijem dok Paja vozi

***

Ne pijem dok Paja vozi

***

Bolenlsnice umobolni, odgovaraces kad tad!!!

***

Kakvi su ovo komentari

***

hahahahahahahaha

snjobo ima smisao za salu

Tornjak

@Bosna bez sna malo da vas “dignem” ja sam imao 9 godina kada je rat počeo i tada ste bili naši super-junaci, fudbaleri, glumci, idoli u svakom smislu. Sada mi je 41 godina i nažalost morao sam otići iz svog Sarajeva bas radi stvari koje ste napisali. Neku noć sam svom sinu od 13 godina pokazivao spot VOJNIK SREĆE i rekao muda hoću da bude bas kao vi, a ne neka ****a ili ***** ili ne daj Boze političar. Hvala na svemu momci! P.S. A o ovima o kojim pisete ja ne znam da li će iko ikada ovako nešto reci osim ako im se hoce uvući u ****cu radi interesa. Bili su i ostali niko i ništa!

Cirkus stigao u grad

Diznilend na bosanski

Djeneral

***

spomenik je više nego predivan,

moje iskrene čestitke autoru! sve kvazimudrijaške kritike imaju zlu namjeru popljuvati borbu za opstanak sarajeva. samo budaletine mogu bnasjesti na takvu podvalu. SPOMENIK JE SUPER!

Nadimak

Je li ovo Pionirska dolina?

Zanimljivo

Koliko je koštao ovaj spomenik i ko ga je finansirao? Ko je izradio skulpture i kako? Odakle je ovaj tenk, je li pravi?

/ Najnovije