Sarajevo jutros toplije od Mostara: Pročitajte prognozu za dane vikenda

Radiosarajevo.ba
Sarajevo jutros toplije od Mostara: Pročitajte prognozu za dane vikenda
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne pada kiša, a na planinama snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Sokolac 0; Banja Luka, Bijeljina, Kupres, Sanski Most 1; Doboj, Tuzla, Zenica, Zvornik 2; Goražde, Gradačac, Ivan-sedlo, Jajce, Srebrenica 3; Drvar, Livno 5; Bugojno, Mostar, Trebinje 6; Sarajevo 7; Stolac 8; Bihać 10; Neum 11.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Promjena vremena i mjestimično jači jugo uzrokovat će poteškoće osjetljivim osobama, ali će pri tome osjetnije zatopljenje, nakon dugotrajnog perioda niskih temperatura, ipak povoljno djelovati na većinu ljudi. Preporučljivo je ne pretjerivati s aktivnostima.

Danas će u našoj zemlji prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom u većini područja, a na planinama sa snijegom. Padavine slabog, ponegdje umjerenog intenziteta. Na istoku Bosne se očekuje najmanje padavina. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Na planinama i u Krajini vjetar s jakim udarima. Dnevne od 2 do 8, na jugu i sjeverozapadu od 7 do 13 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Dnevna temperatura oko 7 °C.

U četvrtak u Hercegovini i na zapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme s kišom povremeno. U ostatku naše zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Na planinama i na sjeverozapadu Bosne s jakim udarima vjetra. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu i sjeverozapadu od 6 do 11, a dnevne od 4 do 10, na jugu i sjeverozapadu od 8 do 13 °C.

U petak pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i ponegdje na zapadu Bosne. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu i sjeverozapadu od 7 do 13, a dnevne od 6 do 12, na jugu i sjeverozapadu od 10 do 16 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom dana u većem dijelu Bosne se očekuje smanjenje oblačnosti. U večernjim satima novo jače naoblačenje sa zapada. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu i sjeverozapadu od 7 do 12, a dnevne od 10 do 16 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme s kišom. Poslijepodne prestanak padavina, osim na jugu Hercegovine. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije