Sarajevo jutros hladnije od Bjelašnice: Pogledajte i šta nam meteorolozi najavljuju do kraja sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo jutros hladnije od Bjelašnice: Pogledajte i šta nam meteorolozi najavljuju do kraja sedmice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u našoj zemlji sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac 2; Drvar 3; Bugojno, Livno 4; Jajce, Široki Brijeg 6; Bihać, Sanski Most, Sarajevo 7; Banja Luka, Bjelašnica, Ivan Sedlo 8; Bijeljina, Prijedor, Srebrenica, Tuzla, Zenica 9; Doboj 11; Mostar, Trebinje 12; Gradačac, Neum 15; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 953 hPa, za 9 hPa je viši od normalog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme i natprosječne temperature zraka pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Tokom jutarnjih i večernjih sati trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, s obzirom da će biti svježije u odnosu na ostatak dana. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave magle u unutrašnjosti, što bi moglo uzrokovati manje poteškoće hroničnim bolesnicima.

Amerikanka oduševljena glavnim gradom BiH: 'Svi vi ne dajete veliku pažnju Sarajevu'

Amerikanka oduševljena glavnim gradom BiH: 'Svi vi ne dajete veliku pažnju Sarajevu'

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab uglavnom zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka od 19 do 26 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U nižim dijelovima grada dio prijepodneva magla. Dnevna temperatura zraka oko 22 °C.

U utorak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ostalim područjima jutro pretežno oblačno sa maglom po kotlinama. Postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 26 °C. 

U srijedu u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano. U ostalim područjima jutro oblačno sa maglom po kotlinama. U ostatku dana postepeno razvedravanje. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 °C. 

BH meteo objavio prognozu za naredni period: Ima li snijega na vidiku?

BH meteo objavio prognozu za naredni period: Ima li snijega na vidiku?

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 25 °C. 

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije