Sarajevo jutros hladnije od Bjelašnice: Objavljena prognoza do subote

Radiosarajevo.ba
Sarajevo jutros hladnije od Bjelašnice: Objavljena prognoza do subote
Foto: Radiosarajevo.ba / Jesen 2018. na ulicama glavnog grada BiH

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Livno 1; Bugojno, Sokolac 2; Grude, Ivan Sedlo 3; Jajce, Sanski Most, Sarajevo 4; Bihać, Bjelašnica, Stolac, Zenica 5; Prijedor, Srebrenica 6; Tuzla 7; Banja Luka, Doboj 8; Bijeljina, Trebinje, Zvornik 9; Mostar 10; Brčko, Gradačac 11; Neum 13;

Bioprognoza: Tokom prijepodneva će biti ugodnije, uz stabilnije vremenske prilike. U ostatku dana, opšta slika će se pogoršati. Uz povećan sadržaj vlage u zraku i niže temperature, osjet hladnoće će biti izraženiji. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, promjena raspoloženja, dekoncentracija, u noći problemi sa snom. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim naporima. 

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini vedro uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne ili u večernjim satima kiša se očekuje u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i jugoistočnim područjima Bosne. Na vrhovima planina je moguć slab snijeg. Vjetar prije podne slab jugozapadni, a poslije podne uglavnom umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 16 do 22, na jugu do 25 °C. U Sarajevu nakon sunčanog jutra postepeno naoblačenje. Poslije podne i u večernjim satima se očekuje kiša. Dnevna temperatura oko 16 °C.

U četvrtak u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 13 do 19, na jugu do 22 °C.

U petak u većem dijelu pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom i sumaglicom. Krajem dana i u večernjim satima porast naoblake u Hercegovini i na jugozapadu Bosne može usloviti slabu kišu. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 16 do 23 °C.

U subotu u Hercegovini, na jugozapadu Bosne i djelimično Krajini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umejrenu oblačnost. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 20 do 26 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije