Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

5
Radiosarajevo.ba
Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne
FOTO: Facebook / Taip Fidani

U utorak, 17. aprila u Sarajevu je preminuo Taip Fidani.

Taip je rođen u Gostivaru, a živio je u glavnom gradu BiH u kojem je se bavio tradicionalnim porodičnim poslom i vodio nekoliko ugostiteljskih objekata, među kojima je i buregdžinica Bosna.

Na društvenim mrežama Sarajlije su se oprostile od dragog čovjeka i velikog humaniste.

GRAS obavijestio građane o izmjenama u režimu saobraćaja u narednim danima

GRAS obavijestio građane o izmjenama u režimu saobraćaja u narednim danima

"Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Mnogi oni koji nisu imali šta da jedu, uvijek su mogli doći u Bosnu i za njih bi bilo nešto... Taip Fidani Zbogom legendo...".

Načelnik općine Arben Taravari i šef DUI Valdet Xhaferi izrazili su saučešće porodici Fidani.

"Duboko smo šokirani viješću o smrti našeg Taipa Fidanija u Sarajevu. Taip će ostati upamćen po svojoj humanosti kao neumorni aktivista za domovinu i naša udruženja u Sarajevu. Bože čuvaj ovog dobrog čovjeka blizu", napisao je Taravari.

"Iz Sarajeva stiže još jedna tužna vijest. Sa žaljenjem sam saznao o iznenadnoj smrti našeg cijenjenog Taipa Fidanija. Bio je uspješan poduzetnik u Bosni i Hercegovini. Bio sam čovjek velikog srca i svaki gost koji je posjetio Sarajevo našao je otvorena vrata i ogromno poštovanje Taipija. Taipija ćemo pamtiti kao velikodušnu i humanu osobu, čovjeka dobre volje i punog pozitivne energije. Izražavam najiskrenije saučešće porodici Fidani i svim prijateljima preminulog", zapisao je Xhaferi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije