Preminuo sarajevski košarkaški stručnjak Sead Balić

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo sarajevski košarkaški stručnjak Sead Balić
Foto: OKK Spars / Sead Balić

Bosanskohercegovački košarkaški stručnjak Sead Balić preminuo je u srijedu, 10. aprila, u 61. godini.

Balić je ostavio veliku tugu u bh. sportskoj javnosti, a bio je trener KK Igman Burch, a dubok trag imao je i u sarajevskim Sparsima.

U Sparsima je proveo sedam godina kao trener omladinaca i seniroske ekipe, a upravo je ekipa iz Sarajeva podijelila ovu tužnu vijest.

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

"Danas je u Sarajevu preselio na bolji svijet Sead Balić u 61. godini života. U našem klubu je proveo sedam godina i ostavio dubok trag, bio je trener omladinskih selekcija kao i seniorske ekipe. Molimo dragog Allaha da mu podari Dženet a porodici sabur", objavio je OKK Spars.

Od bh. trenera se oprostio i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur:

Tužna vijesti pogodila je sve nas koji volimo Ilidžu i ilidžanski sport. U momentima kada je KK Igman Burch u borbi za...

Posted by Nermin Muzur on Wednesday, April 10, 2024

"Tužna vijesti pogodila je sve nas koji volimo Ilidžu i ilidžanski sport. U momentima kada je KK Igman Burch u borbi za plasman u najviši rang naše zemlje, na bolji svijet preselio je trener ovoga kluba Sead Balić. Sejinim odlaskom ilidžanski sport ostao je bez jednog istinskog sportskog radnika i zaljubljenika u košarku.

Molim Gospodara da mu se smiluje, oprosti grijehe i nagradi džennetskim ljepotama, a porodici i prijateljima podari sabura".

SEAD BALIĆ 1963-2024 Danas je u Sarajevu preselio na bolji svijet Sead Balić u 61.godini života. U našem klubu je...

Posted by OKK Spars on Wednesday, April 10, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije