Info za vozače / Sarajevo: Gdje će danas sve biti obustava saobraćaja

16. 07. 2021. u 07:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zbog izrazito visokih dnevnih temperatura iz BIHAMK-a mole vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

U toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja (Tarčin-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

KANTON SARAJEVO

- Zbog radova na polaganju elektroenergetskih instalacija, u vremenu od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Šekerova.

- Zbog popravke gasnih instalacija izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama Zagrebačka i Ljubljanska. Zabranjen je saobraćaj na kraku ulice Ljubljanska (od raskrsnice sa ulicom Emerika Bluma do raskrsnice sa ulicom Zagrebačka). Zabranjen je saobraćaj u krajnjoj desnoj traci (posmatrano iz smjera Grbavica-Skenderija) u ulici Zagrebačka (od raskrsnice sa ulicom E.Bluma do raskrsnice sa ulicom Ljubljanska). Zabranjen je saobraćaj u lijevoj traci na spoju saobraćajnice Ljubljanska sa saobraćajnicom Zagrebačka.

- Zbog radova kod mosta McCloskey na Otoci od večeras će u vremenu od 22 sata do 06 sati biti izmjenjen režim saobraćaja u ulici Bulevar Meše Selimovića (na raskrsnici sa Prijedorskom ulicom).

- Zbog provođenja pilot projekta pretvaranja ulice Rustempašina u pješačku zonu (od ukrštanja sa ulicom Ibrahima Ljubovića do ulaska u Terminal Ilidža) obustavljat će se saobraćaj svakog vikenda u periodu od 18.06. do 18.07.2021.god. od petka u 17 sati do nedjelje do 24 sata.

- Zbog radova na rekonstrukciji ulice Hamdije Kreševljakovića (na dijelu od spoja sa terminalom „Drvenija“ do raskrsnice sa ulicom Isa-bega Ishakovića) u terminu od 08 do 16 sati saobraća se usporeno-jednom trakom. U terminu od 23 do 05 sati saobraćaj će u ovom dijelu ulice biti obustavljen.

- Zbog izvođenja radova, u vremenu od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulicama Pirin brijeg i Tepabašina.

- Zbog sigurnosti učesnika u saobraćaju i sanacije klizišta od 7 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kenana Brkanića (od OŠ Zajko Delić do raskrsnice sa ulicom Slatinski put).

- Zbog izgradnje objekta u ulici Čadordžina, obustavlja se saobraćaj u vremenu od 09 do 13 sati.

- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Budakovići, Hamdije Kreševljakovića (od terminala Drvenija do raskrsnice sa ulicom Ćumurija), Skenderpašina, Jukićeva, Radnička, Soukbunar, Bulevar Meše Selimovića (Čengić Vila-Malta i Malta-Čengić Vila) od 22 do 06 sati, Zlatnih ljiljana, Posavska, Adema Buće, Novopazarska, Smaila Šikala, Safeta Zajke i Kolodvorska, javlja BIHAMK.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA