Sarajevo: Formirano Koordinaciono tijelo za praćenje situacije s koronavirusom

Fena
Sarajevo: Formirano Koordinaciono tijelo za praćenje situacije s koronavirusom
Twitter / Koronavirus

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo oformilo je Koordinaciono tijelo za praćenje i anlizu situacije od koronavirusa (2019-nCoV) sa zadatkom praćenja situacije i poduzimanja mjera, a u cilju sprečavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom u Kantonu Sarajevo

Slijedom preporuka Federalnog ministarstva zdravstva, na kojem je dogovoreno formiranje tijela, danas je Ministarstvo zdravstva KS održalo sastanak s predstavnicima javnih zdravstvenih ustanova KS.

Koordinaciono tijelo sačinjavaju predstavnici: Ministarstva zdravstva KS, Zavoda za javno zdravstvo KS, Kliničkog Centra Univerziteta Sarajevo, JU Opća bolnica „Prim.dr Abdulah Nakaš“, JU Dom zdravlja KS, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, Sanitarni inspektorat Kantonalne Uprave za inspekcijske poslove i Civilne zaštite KS.

Ministarstvo zdravstva KS ističe da je Svjetska zdravstvena organizacija 30. januara ove godine proglasila globalnu zdravstvenu prijetnju od koronavirusa (2019-nCoV), te informiše da su preporuke za putnike i generalne preporuke za stanovništvo dostupne na web stranici Ministarstva zdravstva KS, saopćeno je iz Press službe KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije