Sarajevo danas drugi najhladniji glavni grad u Europi

Radiosarajevo.ba
Sarajevo danas drugi najhladniji glavni grad u Europi
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetači u Sarajevu
Glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, danas je bio drugi najhladniji grad u Europi sa izmjerenih 14 stepeni celzijusa, dok je Reykjavik na Islandu bio najhladniji sa 11 stepeni.

U BiH je danas najhladnije je u 14 sati bilo na Bjelašnici (4 stepena), dok je u Trebinju izmjeren 21 stepen.

Neobično hladno vrijeme za kraj mjeseca juna iznenadilo je mnoge stanovnike Bosne i Hercegovine.

Najtopliji grad u Europi danas je Nikozija gdje je izmjereno 37 stepeni, potom Tbilisi 36 stepeni, Yerevan 31 stepen, Madrid 30 stepeni, Oslo i Rim 28 stepeni, Moskva, Stockholm i Valleta 27 stepeni.

U Parisu i Atini je bilo 26 stepeni, Briselu 24 stepena, kao i u Lisabonu.

Sutra se u BiH očekuje oblačno vrijeme, a više padavina moguće je prije podne u Krajini i sjevernim područjima. U većem dijelu Bosne moguća je slabija kiša, a u Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme.

Najniža jutarnja temperatura zraka će uglavnom biti između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 14 i 20°C, na jugu zemlje od 22 do 26°C.

U Sarajevu se prognozira oblačno vrijeme s povremenom slabom kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti oko 12 stepeni, a najviša dnevna oko 18.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije