Iz FHMZ za Radiosarajevo.ba: Promjena vremena naredne sedmice

A. S.
Iz FHMZ za Radiosarajevo.ba: Promjena vremena naredne sedmice
0 / Sarajevo
Nikad ljepši januar u junu, komentiraju građani na društvenim mrežama.

Iako su u 11 sati jutros na Bjelašnici zabilježena tri stepena, nema opasnosti od junskog snijega u Bosni i Hercegovini. To su šaljivo iz Federalnog hidrometeorološkog saveza kazali za portal Radiosarajevo.ba, komentirajući jučerašnje vijesti o snijegu u Sloveniji.

"Pratimo situaciju u regionu, znamo za snijeg u Sloveniji, ali ga ne očekujemo u Bosni i Hercegovini. Ipak je Slovenija na nešto većoj visini nego Bosna i Hercegovina", kazao je za naš portal dežerni meteorolog u FHMZ-u.

Zanimalo nas je kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice, posebno za vikend.

"Sve do nedjelje će padati kiša. Uglavnom će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U petak bi moglo biti nešto lokalne grmljavine i pljuskova, a nešto više padavina se očekuje u Krajini, u naredna dva do tri dana. I za vikend će biti kišovito", dodao je on.

Za narednu sedmicu se predviđa promjena vremena.

"Od početka naredne sedmice nam dolazi ljepše vrijeme. Tada možemo očekivati i temperature iznad 30 stepeni. Može se očekivati početak ljeta", naglasili su iz FHMZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije