Saradnja u Sarajevu: Profesori zdravstva iz Velike Britanije i SSST-a u posjeti ASA bolnici

3
Radiosarajevo.ba
Saradnja u Sarajevu: Profesori zdravstva iz Velike Britanije i SSST-a u posjeti ASA bolnici
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Profesori zdravstva iz Velike Britanije u posjeti ASA bolnici

Delegacije Fakulteta za medicinu i zdravstvene nauke Univerziteta u Buckinghamu i Sarajevske škole za nauku i tehnologiju SSST, boravili su u posjeti ASA Bolnici, prvoj privatnoj Opštoj bolnici u BiH.

Domaćini posjeti bili su predstavnici ASA Bolnice na čelu sa doc. dr. Rolandom Fasolom međunarodnim medicinskim direktorom ove zdravstvene institucije, direktorom projekta ASA Bolnice prof.dr. Rasimom Jusufovićem i doc.dr. Dariom Ler direktoricom ASA Instituta.

Ovom prilikom gosti su obišli impozantni prostor Bolnice, te su razgovarali o uspostavljanju saradnje kroz naučni razvoj i istraživanje, obuku kadrova i stažiranje studenata kao i zajedničkog doprinosa unapređenju usluga u zdravstvu.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

"Potpuno sam uvjeren da su akademski aspekti svakodnevnog rada u bolnici najvrjedniji faktori koji garantuju visoke standarde, sigurnost pacijenata i kontinuiranu edukaciju. Zadovoljstvo mi je danas zajedno sa kolegicama i kolegama ugostiti delegaciju istaknutih medicinskih fakulteta, te će ovo zasigurno biti početak uspješne saradnje. Želim naglasiti važnost obrazovanja, prijenosa znanja i istraživanja koje će kroz ASA Institut pružati buduća ASA Bolnica", ističe medicinski direktor ASA Bolnice doc. dr. Fasol koji je kroz svoj dugogodišnji rad pokrenuo i vodio brojne laboratorije za temeljna naučna istraživanja, te uspostavio rad velikih zdravstvenih institucija širom svijeta.

ASA Bolnica upravo kroz ovakve projekte postavlja temeljne ostvarenja svoje misije - Centra izvrsnosti u svim segmentima djelovanja, a saradnja sa renomiranim međunarodnim obrazovnim i medicinskim ustanovama je ključni korak na tom putu.

"Želim naglasiti da smo već pokrenuli saradnju sa Općom Bolnicom Beč (AKH) i mnogim drugim medicinskim institucijama u više različitih oblasti kako bismo pružili kvalitetan prijenos znanja i najsavremeniju medicinsku skrb", naglašava dr. Fasol.

Profesori zdravstva iz Velike Britanije u posjeti ASA bolnici
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Profesori zdravstva iz Velike Britanije u posjeti ASA bolnici

Dekanesa Medicinskog fakulteta na SSST-u prof.dr. Aida Hajdarpašić istakla je kako su sretni zbog sinergije dvije vodeće privatne ustanova u oblasti medicine i obrazovanja. "Kroz našu saradnju omogućit ćemo praksu i razmjenu studenata, razvoj medicinskih kadrova te poseban fokus stavljamo na istraživački rad koji će bh. zdravstvo podići na još veći nivo," zaključuje prof.dr. Hajdarpašić.

U okviru ove saradnje planiran je i prijenos znanja i najboljih praksi Fakulteta za medicinu i zdravstvene nauke Univerziteta u Buckinghamu kao i studijske posjete" što je potvrdila i prof. Joanne Harris – Dekanesa Fakulteta za Medicinu i Zdravstvene Nauke Univerziteta u Buckingham-u.

Posjeta predstavnika medicinskih fakulteta ASA Bolnici predstavlja temelje za snažno i trajno partnerstvo. Medicinski kadrovi i studenti koji će doći u ovu zdravstvenu instituciju mogu to učiniti s povjerenjem znajući da ulaze u okruženje izvrsnosti, inovacija i nepokolebljive predanosti i brige za pacijente.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije