Saobraćajni znakovi uznemirili mještane: Putujete na vlastitu odgovornost!

Radiosarajevo.ba
Saobraćajni znakovi uznemirili mještane: Putujete na vlastitu odgovornost!
/ Nezavisne
Armin Halitović, načelnik Općine Bosanska Krupa, uputio je javno pismo nadležnim organima u kojem se izražava protest zbog postavljanja saobraćajnih znakova na putu koji povezuje ovaj grad s Bihaćem kroz kanjon rijeke Une.

Ovim znakom se putnici upozoravaju da ovom dionicom putuju na vlastitu odgovornost.

Halitović kaže kako su novi saobraćajni znakovi izazvali negodovanje i uznemirenje, posebno među mještanima Bosanske Krupe, kojima je ovaj put najkraća veza s Bihaćem.

On ističe kako se ovim putnim pravcem saobraćaj odvija već desetljećima i pita se koji su motivi postavljanja sporne signalizacije.

"Ovaj putni pravac, istina, zbog uskog kolovoza i povremenog obrušavanja stijena nije bezazlen, ali se njime saobraća od kada je izgrađen i nikada nisu postojala upozorenja putnicima na ovakav način. Zbog toga tražimo da znakovi budu uklonjeni", rekao je Halitović.

On kaže kako lokalne vlasti o novoj signalizaciji nisu bile upoznate te se pita da li se na ovaj način Bosanska Krupa izolira do središta kantona i Evropske unije, kao što je komunikacijski izolirala od ostatka države.

"Mnogo je pitanja na koja želimo odgovor, a krucijalno je ono koje se odnosi na davno obećanu izgradnju brze ceste Bosanska Krupa Bihać preko Grmuškog platoa. Kada će konačno započeti izgradnja tog putnog pravca", navodi se u Halitovićevom pismu.

Na kraju se zaključuje kako se ovim Bosanskoj Krupi nanosi velika šteta, zbog čega će ova lokalna zajednica preispitati sve čudne radnje koje se dešavaju bez njenog znanja i saglasnosti, pišu Nezavisne.

Nezavisne - Saobraćajni znakovi uznemirili mještane

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije