Saobraćaj na GP Maljevcu i dalje obustavljen

Fena
Saobraćaj na GP Maljevcu i dalje obustavljen
Foto: AA / Migranti na otvorenom na GP Maljevac
Zbog okupljanja migranata i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Velika Kladuša-Maljevac.

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Bosanska Kostajnica. Duge su kolone vozila teretnih vozila na GP Izačić.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na tim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

S obzirom na dane vikenda koji su pred nama pojačan je promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prelazima, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije