Sanji Vlaisavljević dodijeljena privremena policijska zaštita: Prijavila da je dobila prijetnje

20
L. M.
Sanji Vlaisavljević dodijeljena privremena policijska zaštita: Prijavila da je dobila prijetnje
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sanja Vlaisavljević

Ministrici kulture i sporta Federacije BiH Sanji Vlaisavljević dodijeljena je privremena policijska zaštita nakon što je Federalnoj upravi policije prijavila da je dobijala prijetnje te da joj je ugrožena sigurnost.

Nakon prijava da joj je ugrožena sigurnost, FUP provjerava da li postoje osnovane sumnje za postojanje opasnosti i dodjeljivanje zaštite, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Ministri imaju pravo na zaštitu na određeno vrijeme u slučaju kada prijave da im je ugrožena sigurnost dok stalnu zaštitu ima premijer i njegovi zamjenici.
 
Vlaisavljević će policijsku zaštitu će imati sve dok traje postupak procjene prijetnji.

Trump uporedio Bidenovu administraciju s Gestapom

Trump uporedio Bidenovu administraciju s Gestapom

Sanja Vlaisavljević imala je nekoliko kontrovreznih izjava koje su naišle na žestoke reakcije bh. javnosti.

Jedna u nizu je kada je izjavila da 'priču o multikulturalnom Sarajevu vjeruje samo Republika Sarajevo'.

Trojka odbila prijedlog Demokratske fronte za smjenu Sanje Vlaisavljević

Trojka odbila prijedlog Demokratske fronte za smjenu Sanje Vlaisavljević

"Dakle ne postoji multietnički grad Sarajevo. Imate svinjetinu koja je protjerana iz Sarajeva, imate Djeda Mraza koji je protjeran, a sada imate i svjetlosnu rasvjetu… imate sve što je odraz multikulture, a da je protjerano iz Sarajeva", kazala je ranije Vlaisavljević.

Izjava o tome kako ratne zločince treba rehabilitovati pokrenula je nekoliko zahtjeva za njenu smjenu s mjesta federalne ministrice. I samo njeno imenovanje bilo je problematično pa se zbog toga čekalo na formiranje Vlade nekoliko dana. Ipak, Vlaisavljević je imenovana jer HDZ nije želio praviti ustupke.

Posljednjih dana, sporna je dodjela sredtava kulturnim institucijama i sportskim klubovima, a više o tome možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije