Sanja Vulić u svom stilu: Nećemo pustiti da Cvijanović ostane bez plate, izdvojit ćemo po 1.000 KM

10
Radiosarajevo.ba
Sanja Vulić u svom stilu: Nećemo pustiti da Cvijanović ostane bez plate, izdvojit ćemo po 1.000 KM
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sanja Vulić

Šefica kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine Sanja Vulić danas je nakon održane sjednice Predstavničkog doma PS BiH obratila se medijima te je kritikovala uvođenje novih američkih sankcija. 

Vulić je uvjerena da zastupnici neće dozvoliti da određene kolege "ostanu bez novca".

"Svako od nas ko ima platu i primanja solidarit će se. Nas šest poslanika, svi damo po 1.000 KM. Jel mislite da ćemo pustiti da srspki član Predsjedništva bude bez mjesečne plate, bez nadoknade? Nema teoretkse šanse", rekla je Vulić.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Ona je protumačila da se političari iz RS-a ovim sankcijama "stavljaju u istu ravan sa Bin Ladenom" te je kritiku uputila u svom stilu.

"Da li je to logično? Da li je to normalno? Da li je to demokratija? Ovo je ništa drugo već uskraćivanje života. Ovo j zločin bez kazne i presedana. Ne znam da li će neko odgovarati, ali ovo j silovanje demokratije i ovo je teška katastrofa. I ovo nije ni evropski, ni parlamentarno, ni ljudski, ovo je prosto rečeno zločin", kazala je Vulić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije