BiH / Sanela Prašović-Gadžo: Krizni štab je skup nestručnih i lakrdijaških tipova

30. 07. 2020. u 13:01:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1132

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica u Federalnom parlamentu i generalna sekretarka Saveza za bolju budućnost, priključila se sve većem broju javnih ličnosti koje upozoravaju na uznemirujuće i vrlo moguće scenarije koji su pred nama kada je riječ o epidemiji koronavirusa.

Broj oboljelih od infekcije COVID-19 u našoj je zemlji skočio naglo i trenutno u Bosni i Hercegovini ima više od 11 hiljada zaraženih. Preminulo je najmanje 320 osoba. 

Zastupnica je navela da smo jučer bili prvi u Europi po broju zaraženih na milion stanovnika.

Njen status, koji je objavila na Facebooku, objavljujemo u cjelosti:

"BiH je prva! Bravo!

Želim čestitati svim 'corona-skepticima', junacima bez maski - tip 'neće mene, ba', relax tipovima koji se naguravaju po kafanama i kafićima, posebne čestitke 'nargilašima', iskreno hvala i vrijednim planerima manifestacija - tip 'vani može i 100 i 200 i 300...' i na koncu jedno veliko i iskreno hvala našim upravljačima krizom, kriznim stabovima i ministrima zdravstva.

Pobit ćete nas sve. Samo naprijed.

Nakon prvog mjesta možemo biti i Grande šampioni po broju oboljelih i mrtvih, samo nastavite.

Impotentna vlast koju je strah uvesti red i upravljati krizom sukladno broju oboljelih i temeljem alarma koji vrišti, posto ne zna kako, treba zamoliti ambasadu Njemačke da nam posalju epidemiologa koji će ovo urediti konkretnim mjerama i koji će stručno upravljati krizom.

Krizni štab koji na spisku “preventivnih mjera” stavi da je dopušten rad nargila barova i korištenje nargila, a pri tom nema sistemski definiranu kontrolu mjera, je skup nestručnih i lakrdijaških tipova koji ne znaju šta i kako rade.

Dragi prijatelji, ja vas molim da se čuvate, držite distancu, nosite masku, ruke perete po 200x dnevno."

NEMA KOMENTARA