Sanela Klarić: Vikend aktivnosti premijera Novalića i Vlade FBiH – zamajavanje...

2
Radiosarajevo.ba
Sanela Klarić: Vikend aktivnosti premijera Novalića i Vlade FBiH – zamajavanje...
Foto: Naša stranka / Sanela Klarić

"Vikend aktivnosti premijera Vlade FBiH Fadila Novalića i ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića u posljednje vrijeme se odnose na posjete prehrambeno-prerađivačkim kompanijama ili javnim institucijama. Objave nekoliko fotografija ne bi li ubijedili narod da je sve u redu i da oni drže stvari pod kontrolom. Par sastanaka i plaćene objave na portalima nisu dovoljne", poručuje Sanela Klarić zastupnica u Parlamentu FBiH iz Naše stranke. 

Godinama se ruši povjerenje u premijera i Vladu, afere su jedino što znaju raditi. Kada ih pritisnu brojne inicijative zastupnika i građana koji znaju i hoće, oni se brane spinovima.

Inicijative o ukidanju akciza za gorivo kao i inicijative za plavi dizel, formiranje kriznih štabova, povećanje ulaganja u poljoprivredu i proizvodnju hrane, koje je podnio Klub Naše stranke, danima su u proceduri.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

"O njima niti premijer niti članovi Vlade ne raspravljaju iako imaju mnogo predloženih dobrih rješenja. Oni se bave sastancima s istomišljenicima i zamajavanju javnosti za šta sigurno nisu plaćeni.

Oni su plaćeni da u ovakvim situacijama nađu hitna rješenja, sarađuju sa svima i uključe sve kapacitete. Dok sastanče s istomišljenicima i nude samo izgovore, mi gubimo vrijeme, sigurnost i budućnost.

Dosta više, niko vam ne vjeruje, povucite se i dajte mjesto onima koji znaju. Poštujte zakone i prestanite samo misliti kako ćete kroz budžet 2022. izvući novac za vaše privatne kampanje i bijedne kupovine glasova", navodi se u saopćenju Klarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije