Samra Ćosović-Hajdarević podnijela ostavku, objasnila i zašto

23
Radiosarajevo.ba
Samra Ćosović-Hajdarević podnijela ostavku, objasnila i zašto
Foto: Facebook / Samra Ćosović-Hajdarević

Samra Ćosović-Hajdarević potvrdila je da je podnijela ostavku u Skupštini Kantona Sarajevo na mandat koji je preuzela u decembru 2018. godine.

Navela je da se radi o privatnim razlozima, koje će zadržati za sebe.

Pojasnila je i profesionalne razloge ostavke.

"Ovom prilikom zahvaljujem se SDA koja mi je ukazala povjerenje kao i svojim glasačima. Razloga je više, a prije svih, to su privatni i profesionalni razlozi.  Privatne razloge ću zadržati za sebe, a profesionalni razlozi su sljedeći: Čitav svoj život sam se obrazovala u svojoj struci. Prvo 4 godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, zatim magistarski na Katedri za Strateški Informatički Menadžment ( Revizija Informacionih Sistema) na programu sa Univerzitetom u Zagrebu.
U godinama nakon toga, sve do mog političkog angažmana, završila sam brojne dodatne edukacije - usko specijalizirane, u šta sam uložila puno vremena, truda i novca. Do mandata u Skupštini Kantona Sarajevo radila sam uglavnom u realnom sektoru. Protekle 2 godine u Skupštini Kantona Sarajevo bile su burne, od bavljenja tim emanetom nisam imala dovoljno vremena za svoju struku i porodicu", napisala je Samra.

Podsjetila je da ima troje djece, ali i da voli svoju struku, te da je odlučila se posvetiti joj.

"Također, aktuelna politička situacija u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje se nepošteni ljudi predstavljaju poštenima, nemoralni moralnim, a s druge strane na mene i druge kolege i kolegice iz moga Kluba se vrše stalni neprimjereni pritisci, spadaju među razloge zbog kojih smatram kako to nije klima u kojoj se ja kao žena i majka troje djece osjećam ugodno. Nadam se da sam opravdala povjerenje građana KS, prevashodno svojih glasača čije sam ideale i vrijednosti zastupala na svakoj temi i u svakoj prilici. Naravno, moj društveni angažman neće prestati, šta više, samo će on, barem za sada, biti izvan skupštinskih klupa", pojasnila je Samra.

Nju bi trebao naslijediti Haris Zahiragić, član Predsjedništva SDA, saznaje Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije