Samo u BiH: Svečano presječena vrpca povodom postavljanja zavjesa u školi

6
Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Svečano presječena vrpca povodom postavljanja zavjesa u školi
Foto: Bljesak.info / Svečano otvaranje i razanje vrpce

Da je na našim prostorima sve moguće kada je u pitanju svečano otvaranje i razanje vrpce pokazao je i današnji slučaj iz Mostara.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović svečano je prerezao vrpcu povodom završetka projekta ''Opremanje škole rashladnim uređajima, pergolom i rebrastim zavjesama'' u Javnoj ustanovi Osnovnoj školi Gnojnice, a koji je podržala Turska vojna misija u Bosni i Hercegovini.

Resorni ministar izrazio je, prilikom svečanog presjecanja vrpce, zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Mostarski vatrogasci protestvovali pred Vijećnicom

Mostarski vatrogasci protestvovali pred Vijećnicom

''Čast mi je i zadovoljstvo što sam ovdje sa vama. Ovo je bitan događaj za sve nas, jer je realiziran projekt u JU Osnovna škola Gnojnice koji će biti od koristi i našim učenicima i nastavnicima, ali i zbog činjenice da imamo priliku ugostiti naše prijatelje iz Turske. Nadam se da će još biti prilika za ovakve susrete u nadolazećem razdoblju i da će se saradnja i dalje nastaviti'', kazao je resorni ministar.

Učenici i nastavnici JU Osnovne škole Gnojnice pripremili su zanimljiv program povodom realizacije projekta i u znak zahvalnosti Turskoj vojnoj misiji u Bosni i Hercegovini. Direktorica JU OŠ Gnojnice, Sadeta Zlomužica istakla je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

''Ovaj projekt doprinijet će ugodnom ambijentu za rad naših učenika i nastavnika. Zahvaljujemo se svim ljudima koji su podržali ovaj projekt. Vrata naše škole su vam uvijek otvorena, smatramo vas prijateljima i nadamo se nastavku suradnje'', kazala je Zlomužica.

Tokom manifestacije prisutnima su se obratili i konzul Republike Turske u Mostaru, Jašar Ergun i šef Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini, časnik Mustafa Bujukoroglu, piše Bljesak.info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije