Samo u BiH: Inspektor mito krio u "Etičkom kodeksu"!

Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Inspektor mito krio u "Etičkom kodeksu"!
Foto: ATV / Uhapšeni inspektor

Tokom pretresa garaže Nemanje Barovića, inspektora Poreske uprave RS, koji je uhapšen zbog sumnje da je primio 5.000 KM mita, policija je uočila i knjigu "Etički kodeks za profesionalne računovođe", a u njoj je pronašla 21.400 eura, saznaju Nezavisne novine.

"U knjizi je bila bijela koverta sa gomilom novca. Uglavnom su to bile novčanice u apoenima od 500 eura, mada ih je bilo nekoliko i od 200 eura", otkrivaju izvori "Nezavisnih".

Taj novac je pod lupom istražilaca, baš kao i 5.000 maraka, koliko je pronađeno tokom hapšenja ovog inspektora, koji je u četvrtak ispitan u tužilaštvu.

On je tog dana, ujutru, sproveden u ovu pravosudnu instituciju. 

Inspektor Poreske uprave RS iz Područnog centra Prijedor uhapšen je u srijedu, u policijskoj akciji "Svodna", jer je, kako ga sumnjiče, od privrednika iz istoimenog naselja u opštini Novi Grad, tražio i uzeo 5.000 maraka.

Mito je, kako ga terete, uzeo u kancelariji, a naši izvori potvrdili su da je akcija dobro isplanirana i da se radilo o označenom novcu.

Kako je, uz navođenje inicijala osumnjičenog, saopšteno iz MUP-a RS, tokom hapšenja pronađeni su novac i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su, uz asistenciju kolega iz Policijske uprave Prijedor, pretresli više prostorija u Prijedoru.

Akciju su realizovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova S pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Javnog tužilaštva RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije